Bedrijfsarts

Uw bedrijfsarts kan u begeleiden in het (her)vinden van een evenwicht op het werk. Vanaf het voorjaar 2010 is er voor bedrijfsartsen en andere hulpverleners een checklist beschikbaar om mensen met whiplash zorgvuldig te begeleiden bij ziekteverzuim. De checklist is onderdeel van de multidisciplinaire visie op belastbaarheid en re-integratie bij whiplash (WAD I & II). 

Het Coronel Instituut voor Arbeid en Gezondheid van het Amsterdams Medisch Centrum heeft een Richtlijn Chronisch Zieken en Werk  uitgebracht. De bedrijfsarts en de verzekeringsarts maken  gebruik van de richtlijn Chronisch Zieken en Werk. Uitgangspunt van de richtlijn is dat zij samen met u, en met anderen zoals uw behandelend arts of werkgever, bepalen welke ondersteuning of maatregelen u daarbij het beste kunnen helpen. De informatie uit de patiëntenversie van deze richtlijn van Patiëntenfederatie Nederland geeft u handvatten om uw eigen inbreng te versterken. 

Mocht er een situatie ontstaan waardoor u er samen met uw bedrijfsarts niet uitkomt, dan kunt u een second opinion aanvragen bij een andere bedrijfsarts. 

 
 

Vraag het ons

Heeft u vragen over whiplash of over het lidmaatschap, neem dan contact met ons op.  

Contact opnemen

 
 

Word lid

Leden ontvangen waardevolle informatie en ondersteuning. En kunnen gebruikmaken van de ledenvoordelen. 

Lees meer

Word vrijwilliger

Als vrijwilliger hoeft u zelf niet per se een whiplash te hebben. Iedereen die kennis en ervaring wil inbrengen is welkom. 

Lees meer

Steun ons

Draagt u de Whiplash Stichting een warm hart toe? Steun ons dan via een donatie, de Vriendenloterij of met een gebruikte cartridge.

Lees meer