Vergoedingen lidmaatschap

Kosten lidmaatschap  

Bij automatische incasso bedraagt de contributie € 25,- per jaar, bij betaling per factuur € 30,- (mits u woonachtig bent in Nederland). Voor bedrijven en instellingen bedraagt de contributie € 45,50 per jaar.

U kunt de kosten wellicht vergoed krijgen:

  1. In het kader van letselschadezaak. De Rechtbank in Den Bosch heeft op 11 oktober 2006 het oordeel geveld dat de donatie aan (voorheen) Nederlandse Stichting Whiplash Patiënten (nu WSN) vergoed moet worden, aangezien het kosten betreffen die rechtstreeks in verband staan met het ongeval. Citaat uitspraak: “Eiser heeft de jaarlijkse contributie gevorderd vanaf 1998 tot en met 2005 en voor de toekomst een gekapitaliseerd bedrag. De rechtbank acht het causaal verband tussen deze kosten en het ongeval aanwezig: eiser zou zich immers niet bij deze stichting hebben aangesloten indien hem het ongeval niet was overkomen. De contributie is naar het oordeel van de rechtbank ook in redelijkheid toe te rekenen aan het ongeval en is dan ook toewijsbaar.”
    De kans is aanwezig dat een dergelijke vergoeding voor de WSN-donatie in uw eigen geval ook toewijsbaar is. Wij raden u dan ook aan dit na te gaan bij uw belangenbehartiger.

  2. Via zorgverzekeraar 
    Meerdere zorgverzekeraars vergoeden het lidmaatschap van een patiëntenvereniging geheel of gedeeltelijk. Vraag daarom altijd bij uw zorgverzekeraar na of u hier ook recht op heeft. Indien de verzekeraar om een bewijs van lidmaatschap vraagt, dan kunt u hiervoor contact opnemen met het secretariaat van de Whiplash Stichting via ofni.[antispam].@whiplashstichting.nl.
    Meer informatie vindt u bij de Patientenfederatie Nederland. Daar kunt u zien welke zorgverzekeraars het lidmaatschap vergoeden. 
 
 

Vraag het ons

Heeft u vragen over whiplash of over het lidmaatschap, neem dan contact met ons op.  

Contact opnemen

 
 

Word lid

Leden ontvangen waardevolle informatie en ondersteuning. En kunnen gebruikmaken van de ledenvoordelen. 

Lees meer

Word vrijwilliger

Als vrijwilliger hoeft u zelf niet per se een whiplash te hebben. Iedereen die kennis en ervaring wil inbrengen is welkom. 

Lees meer

Steun ons

Draagt u de Whiplash Stichting een warm hart toe? Steun ons dan via een donatie, de Vriendenloterij of met een gebruikte cartridge.

Lees meer