Aanpassing Wajong in strijd met VN-verdrag Handicap

groei

Aanpassing Wajong in strijd met VN-verdrag Handicap

Geplaatst op 25-02-2020  -  Categorie: Thema: Werk en inkomen

Het wetsvoorstel voor de ‘harmonisatie’ van de Wajong in strijd is met het VN-verdrag Handicap, vindt Iederin. In een brief aan de Eerste Kamer, waar dit voorstel binnenkort wordt behandeld, laat Iederin weten dat er onzorgvuldig is gehandeld en pleit ze voor een goed alternatief dat wel in lijn is met het VN-verdrag.

Ieder(in) heeft op 14 januari samen met ervaringsdeskundigen Pim en Jiska een goed gesprek gevoerd met Eerste Kamerleden over de negatieve gevolgen van de door het kabinet voorgestelde aanpassing van de Wajong. In het gesprek hebben ze benadrukt dat het VN-verdrag Handicap uitgangspunt moet zijn. Dat is nu niet het geval. De Landelijke Cliëntenraad heeft een goed alternatief op tafel gelegd waarmee onder meer de inkomenspositie van mensen met een arbeidsbeperking wordt versterkt. Ieder(in) steunt dit alternatief.

Mede naar aanleiding van onze inbreng heeft de Eerste Kamer vragen gesteld aan het kabinet over de voorgenomen harmonisatie. Eind februari of begin maart is in de Eerste Kamer de plenaire behandeling van het wetsvoorstel voor de harmonisatie.

Voor meer informatie, de brief van Ieder(in), het alternatieve voorstel van LCR en een eerste reactie van het kabinet, lees hier verder

Bron: Iederin

Problemen met de Wajong? Neem contact op met het Meldpunt van Ieder(in) via 085 – 400 70 22 of meldpunt@iederin.nl


 

Vraag het ons

Heeft u vragen over whiplash of over het lidmaatschap, lees op onze contactpagina hoe u ons kunt bereiken. 

Contact opnemen

 
 

Word lid

Leden van de Whiplash Stichting ontvangen waardevolle informatie, ondersteuning en kunnen gebruik maken van de ledenvoordelen. 

Lees meer over het lidmaatschap

 

Word vrijwilliger

Als vrijwilliger hoeft u zelf niet per se een whiplash te hebben. Iedereen die kennis en ervaring wil inbrengen is welkom. 

Lees hoe u kunt bijdragen

Steun ons

Draagt u de Whiplash Stichting een warm hart toe? Steun ons dan via een donatie, de Vriendenloterij of met een gebruikte cartridge.

Lees meer over donaties