Bij veel aandoeningen en ziekten speelt pijn een belangrijke rol!
Begin 2011 is het gelukt om met steun van PGO-Support een projectaanvraag te schrijven. Deze aanvraag werd ingediend door het Pijn Platform Nederland en werd gesteund door de Stichting Pijn-Hoop, Nederlandse Vereniging van Rugpatiënten, Whiplash Stichting Nederland en Sarcoïdose Belangen Vereniging.
De looptijd van dit project was 3 jaar. De aandacht voor pijn was in voorafgaande jaren afgezwakt. Door meer belangstelling op nationaal en internationaal niveau begon 'pijn' opnieuw in zicht te komen, als zelfstandige aandoening en als aandoening die als gevolg van allerlei andere ziekten en aandoeningen kan optreden.
Pijnbestrijding kreeg ook steeds meer specifieke aandacht bij behandelingen. Consumenteninvloed daarbij was nog weinig gestructureerd ontwikkeld. Dit project heeft daar verandering in willen brengen. Vanaf 2012 is met dit streven aan 2 deelprojecten gewerkt:
Deelproject 1: De ontwikkeling van een CQI-module Pijn, met als doel:
Het ontwikkelen van een serie vragen waarmee patiëntervaringen met betrekking tot pijnbeleving en pijnbestrijding worden gemeten. Deze serie vragen vormt een module die als onderdeel kan worden toegevoegd aan bestaande CQI-vragenlijsten.
Deelproject 2: De ontwikkeling van een set kwaliteitscriteria pijn, met als doel:
Patiënten en hun omgeving handvatten te bieden om de eigen regie rondom pijn in handen te nemen en om hen in staat te stellen betere keuzes te maken voor een zorgaanbieder en een behandeling.
Meer informatie is te vinden bij Stichting Pijn Platform Nederland
Heeft u vragen over whiplash of over het lidmaatschap, neem dan contact met ons op.
Leden ontvangen waardevolle informatie en ondersteuning. En kunnen gebruikmaken van de ledenvoordelen.
Als vrijwilliger hoeft u zelf niet per se een whiplash te hebben. Iedereen die kennis en ervaring wil inbrengen is welkom.
Draagt u de Whiplash Stichting een warm hart toe? Steun ons dan via een donatie, de Vriendenloterij of met een gebruikte cartridge.