Zoeken naar het juiste behandeltraject

groei

Zoeken naar het juiste behandeltraject

Geplaatst op 13-01-2019  -  Categorie: Blog: Marije Toussaint  -  Auteur: Marije Toussaint
marije-2019-01Het is alweer bijna twee jaar geleden dat ik mijn ongeluk had. Er is veel gebeurd en ook heel veel veranderd.
Maar wat wel het meest centraal heeft gestaan is mijn weg naar (een zo goed mogelijk) herstel. En dat is best wel even een zoektocht (geweest), waarbij ik niet alleen min of meer toevallig bij de juiste personen terechtkwam, maar óók een aantal keren flink eigenwijs ben geweest.

Laat ik eerst eens al mijn behandelaars op een rijtje zetten.

Mijn zoon was net klaar bij een cranio-sacraal fysiotherapeute vanwege een lichte hersenschudding toen er bij mij een auto achterop knalde. Zodra bleek dat ik er klachten aan overhield, heb ik contact met haar gezocht en anderhalve week na het ongeluk lag ik bij haar op de behandeltafel. Zij heeft mijn wervels goed kunnen zetten, waardoor me een hoop leed bespaard is gebleven.

Toen dit toch niet voldoende bleek, vond de bedrijfsarts dat ik een revalidatietraject moest gaan volgen, maar de kliniek waar ik naartoe zou gaan ging vervolgens failliet. Daardoor moest ik zelf op onderzoek uitgaan en kwam ik bij een behandelcentrum terecht dat mij weer in beweging en van mijn bewegingsangst af kreeg. Een heel grote stap in de goede richting.

Voor de ‘finetuning’ ben ik de afgelopen maanden een aantal keren bij een magnetiseur geweest. En hoewel mijn reactie op de behandelingen niet mis is - ik schijn nogal goed te magnetiseren te zijn - lijkt het erop dat dit ook wat verbetering brengt. Maar dit loopt nog en het is dus een beetje koffiedik kijken.

Je zult je nu echter misschien wel afvragen waarom ik dan eigenwijs was? Dat is denk ik vooral omdat ik heel goed naar mijn eigen gevoel heb geluisterd. Bij elke stap vroeg ik me af wat voor míj werkte en waar ík me goed bij voelde. En daar nam ik dan ook de tijd voor. Daarna nam ik pas een besluit.

Ik heb bijvoorbeeld het eerste revalidatiecentrum waar de bedrijfsarts mee kwam, afgewezen, omdat ik het traject daar absoluut niet zag zitten. Het voelde gewoon niet goed.

En er zijn genoeg mensen geweest die zeiden dat ik zus of zo moest doen of die ene therapie echt moest gaan volgen. Dat ging dan het ene oor in en het andere oor uit. Waarom? Omdat het niet landde, ik had er geen voedingsbodem voor, het paste niet.

Over de behandelingen die ik uiteindelijk heb gevolgd, ben ik heel tevreden. Ik had niets anders willen doen.

Dus was is nu mijn conclusie? Jouw lichaam geeft niet alleen signalen af wanneer je over je grens gaat, maar het vertelt je óók wat goed voor je is! Luister naar je intuïtie en wees eigen – wijs!
Groetjes Marije.

 

Vraag het ons

Heeft u vragen over whiplash of over het lidmaatschap, lees op onze contactpagina hoe u ons kunt bereiken. 

Contact opnemen

 
 

Word lid

Leden van de Whiplash Stichting ontvangen waardevolle informatie, ondersteuning en kunnen gebruik maken van de ledenvoordelen. 

Lees meer over het lidmaatschap

 

Word vrijwilliger

Als vrijwilliger hoeft u zelf niet per se een whiplash te hebben. Iedereen die kennis en ervaring wil inbrengen is welkom. 

Lees hoe u kunt bijdragen

Steun ons

Draagt u de Whiplash Stichting een warm hart toe? Steun ons dan via een donatie, de Vriendenloterij of met een gebruikte cartridge.

Lees meer over donaties