Moet ik dit nu doen?

groei

Moet ik dit nu doen?

Geplaatst op 21-04-2017  -  Categorie: Blog: Maaike van SON

maaike-2017-4-vacature-ik-doe-hier-gvd-allesEen diepe zucht met hulpeloos gebaar. ‘Veel te druk’, zegt Ruud (de verhuurder van mijn kantoor) als ik - in het voorbijgaan en onderweg naar buiten - vraag hoe het met hem is. ‘Ik ben flink aan het bellen en mailen geweest en daar komen allerlei vervolgacties uit voort. Maar … ik weet niet wanneer ik die allemaal moet uitvoeren.’ 

Vacature op de afdeling ‘ik doe hier GVD alles’

‘Ik zou een vacature plaatsen voor hoofd van de afdeling ‘ik doe hier GVD alles’ en eens met het hoofd planning gaan praten’ stel ik voor. We lachen erom. ‘Jij bent de coach’, zegt Ruud. ‘Ja, maar niet de jouwe’ kaats ik terug en weg ben ik.

Niet ‘Office manager gezocht’ maar een ‘Head of godverdomme alles’ was de foute vacaturetekst van een Belgisch reclamebureau. Ik maak er dankbaar gebruik van, niet alleen voor Ruud, maar ook voor mijn cliënten. En mezelf.

Later die dag bel ik Ruud. Om te kijken hoe het echt met hem gaat want net ging het iets te snel. Erom kunnen lachen helpt in ieder geval. Wat Ruud nu ook helpt is luisteren. En een opdracht: moet ik dit nu doen?

maaike-2017-4-opdracht-moet-ik-dit-nu-doenMoet ik dit nu doen?

Simpel en krachtig. De vraag verandert steeds als je de nadruk op een ander woord legt. Pas dit eens toe op je dagelijkse bezigheden en kijk eens wat het met je doet. Het kan je helpen bewust(er) om te gaan met je tijd en energie.

Prioriteiten stellen

Ruud en ik doen deze oefening samen. Kan hij direct het overleg met het hoofd van de planning doorstrepen voor vandaag. Na dit gesprek neem ik mijn eigen acties door. Want ook ík loop te mompelen … Lastig vind ik het. Maar toch. Ik verschuif, zeg nee en mail dat ik niet aanwezig kan zijn. Klinkt stoer, maar makkelijk vind ik het niet en ik maak me druk over ‘wat ze wel niet zullen denken als ik nee zeg’.

Verplichtingen los laten

Maak ik het moeilijker dan het is? Ja. Want direct na mijn bericht ontvang ik deze mail.

   Lieve Maaike,

   Durf jij verplichtingen elders los te laten? Om er gewoon te zijn waar jij je in het moment het beste voelt?

   Denk maar even goed na over de NEE knop! Ligt die nog in beeld????

   Anders huiswerkopdracht: Moet ik dit nu doen?

   dikke hug!

Wat helpt jou om beter om te gaan met je tijd en energie?


 

Vraag het ons

Heeft u vragen over whiplash of over het lidmaatschap, lees op onze contactpagina hoe u ons kunt bereiken. 

Contact opnemen

 
 

Word lid

Leden van de Whiplash Stichting ontvangen waardevolle informatie, ondersteuning en kunnen gebruik maken van de ledenvoordelen. 

Lees meer over het lidmaatschap

 

Word vrijwilliger

Als vrijwilliger hoeft u zelf niet per se een whiplash te hebben. Iedereen die kennis en ervaring wil inbrengen is welkom. 

Lees hoe u kunt bijdragen

Steun ons

Draagt u de Whiplash Stichting een warm hart toe? Steun ons dan via een donatie, de Vriendenloterij of met een gebruikte cartridge.

Lees meer over donaties