Koningsdag

groei

Koningsdag

Geplaatst op 24-04-2016  -  Categorie: Blog: Verena Huitema

koningsdag-2016Nederland kleurt oranje en het is feest. Met hoop op mooi weer is er voor een ieder wat te doen: feesten in de nacht en overdag. Overal is het druk, mensen gaan de straat op, kleedjes en kraampjes komen tevoorschijn met allerlei lekkers, zelfgemaakte creaties en/of oude zolderspullen die voor een habbekrats worden verkocht. Een feestelijke outfit in de kleur oranje, hoeden, fluitjes, slingers en andere accessoires komen goed van pas om de vrolijkheid van de dag extra kracht te geven. In Amsterdam zijn er ontelbare bootjes te vinden in de grachten en ontelbare toeschouwers op de grachten. Smartlappen komen uit de cafés in de Jordaan en het feestje gaat de hele dag door. Dit is min of meer de associatie met Koningsdag, die bij mij tegenwoordig de volgende associatie triggert: zoek dekking!

Zulke festiviteiten zijn sinds de aanrijding niet meer aan mij besteed: de drukte, de kleuren, het kabaal, het struinen op straat met tig mensen die tegen je aan botsen ... zeer vermoeiend en overweldigend. Het idee om me in de menigte te begeven doet me al duizelen. Zo een dag bijwonen gaat hand in hand met (vrij snel) overprikkeld raken en dat heb ik er simpelweg niet voor over. Dan maar geen feestje met Koningsdag.

Toen ik nog in mijn boze periode verkeerde vond ik het onrechtvaardig ... Héél Nederland viert feest behalve ik! Dankzij een onoplettende bestuurder die mijn leven op zijn kop heeft gezet en zich daar niet eens van bewust is. Aangezien ik geleerd heb dat het me niet ver brengt om er op deze manier ‘in te staan’ en dat het gevoel van buitengesloten te worden (van de maatschappij) ook maar een gedachte is die je zelf voedt, ben ik er met de tijd anders mee omgegaan. Met een beetje relativeringsvermogen heb ik de conclusie getrokken dat het een dag als vele andere is en dat ik ‘mijn eigen slingers moet ophangen’. Dat doe ik door de dag te benutten op een andere manier: mijn dakterras in te vetten en mooi te maken, te gaan wandelen langs de Amstel waar het dan lekker rustig is, of, in een ander jaar waarin een vriendin net was bevallen, lekker samen 'thuis te gaan zitten'. De afgelopen drie jaar heb ik gekozen om op deze dag te werken en benut ik het voordeel van onregelmatige werktijden! Dan gaat Koningsdag onopvallend aan mij voorbij en kan een collega die graag op deze dag vrij is, vrij zijn. Twee vliegen in één klap!

Hoe vul jij deze dag in? Waag je je in de drukte en festiviteiten of blijf je er ver vandaan? En wat doet het met je? Hoe dan ook een fijne dag!

Liefs,

Verena


 

Vraag het ons

Heeft u vragen over whiplash of over het lidmaatschap, lees op onze contactpagina hoe u ons kunt bereiken. 

Contact opnemen

 
 

Word lid

Leden van de Whiplash Stichting ontvangen waardevolle informatie, ondersteuning en kunnen gebruik maken van de ledenvoordelen. 

Lees meer over het lidmaatschap

 

Word vrijwilliger

Als vrijwilliger hoeft u zelf niet per se een whiplash te hebben. Iedereen die kennis en ervaring wil inbrengen is welkom. 

Lees hoe u kunt bijdragen

Steun ons

Draagt u de Whiplash Stichting een warm hart toe? Steun ons dan via een donatie, de Vriendenloterij of met een gebruikte cartridge.

Lees meer over donaties